Monday, May 21, 2018
  Tlf. 71 67 25 00

   kontaktinformasjon


Tannbleking

 

Det finnes ulike blekemetoder og undersøkelser viser at bleking ikke er skadelig om det utføres på riktig måte.

Før- og etterbilder ved klinikkbehandlingOverflatemisfarginger forårsaket av f.eks mat og drikke kan fjernes av tannlege ved hjelp av pussing og airflow behandling. Om misfargingen derimot ligger dypere kan bleking være løsningen. Alle som har sine naturlige tenner, kan gjøre dem hvitere ved hjelp av tannbleking, som kan enten kan gjøres som klinikkbleking eller hjemmebleking.

Klinikkbleking. Denne metoden gjøres på tannlegekontoret og er unnagjort på litt over 1 time. Tannkjøtt, lepper, kinn og tunge beskyttes fra blekegeleen som deretter legges på tennene. Fordelen med denne metoden er at man får et fint resultat veldig kjapt!
 
Hjemmebleking. Tannlegen tar avtrykk av tennene for å lage en blekeskinne. Denne utleveres deretter til pasienten sammen med blekegele. Pasienten bruker så blekeskinnene hjemme i ca 1 time per gang i ca 14 dager. Det krever mye tid og er litt styr hjemme.

Blekingens varighet
Varigheten av bleking er individuell. Som oftest holder det i flere år. Varigheten blir selvfølgelig bedre om du steller godt med tennene dine. Unngå gjerne fargestoffer som gir misfarginger på tennene, som f.eks de som finnes i tobakk, kaffe, te og vin, under og rett etter blekebehandlingen.

Det er  relativt vanlig å få litt sensitivitet/ising fra tennene under og etter tannbleking, men dette er ikke permanent. Vitenskapelig er det vist at emaljen påvirkes noe etter bleking. Dette tilsvarer samme påvirkning som når man drikker en flaske brus!

 


© Sentrum Tannhelse AS  |  produsert og publisert med ROW fra Ramvik.no

(C) Sentrum Tannhelse | system med ROW fra ramvik.no